Μία όχι και τόσο γνωστή ιστορία με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την επίσκεψή της στην Ελλάδα και τη σχέση που είχε αναπτύξει με έναν 27χρονο από την Εύβοια, ήρθε στο φως. 

Η πριγκίπισσα Νταϊανα είχε γνωρίσει στα νοσοκομεία που επισκεπτόταν έναν Ελληνα ασθενή. 

Ο λόγος για τον Γιάννη Καλυβιώτη, 27χρονο πάσχοντα από κυστική ίνωση, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου. 

Η Νταϊάνα τον επισκεπτόταν συχνά στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια φιλία. Εκεί, μάλιστα, γνώρισε και τον μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον νεαρό ασθενή στο Λονδίνο. 

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε συγκινηθεί από την προσπάθειά του νεαρού από την Εύβοια να νικήσει το θάνατο, ενώ μάλιστα τον είχε καλέσει και στο Κένσινγκτον για δείπνο, όταν θα γινόταν καλά.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Σισανίου γνώρισε την Νταϊάνα την ημέρα που εκείνη έσπευσε στο νοσοκομείο για να μάθει το τραγικό νέο του θανάτου του Γιάννη Καλυβιώτη.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον μακαριστό μητροπολίτη Παύλο.

Λίγες μέρες μετά ο μητροπολίτης Παύλος θα υποδεχόταν την Πριγκίπισσα Νταϊάνα στην Ελλάδα, καθώς εκείνη είχε κρατήσει την υπόσχεσή της και είχε δώσει το «παρών» το 1996 στην κηδεία του νεαρού της φίλου.

Η Νταϊάνα τότε είχε προσγειωθεί στην Αθήνα με το ιδιωτικό τζετ του εφοπλιστή Λαιμού και από εκεί οδικώς στην Λίμνη Ευβοίας.

Η Νταϊάνα στην κηδεία του ΕΛληνα φίλου της Γιάννη Καλυβιώτη στην Εύβοια.

Η Νταϊάνα επισκέφθηκε την οικία του Ελληνα φίλου της που φυγε από την ζωή, στην συνέχεια παρέστει και στην κηδεία του όπου κάθησε μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια του Γιάννη, ενώ μίλησε με συγγενείς του αλλά και την Αγγλίδα νοσοκόμα που τον φρόντιζε στο Λονδίνο.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα προσγειώνεται με το ιδιωτικό σκάφος του Λαιμού στην Αθήνα.

Ο πάτερ Παύλος είπε τότε κατά την νεκρώσιμη ακολουθία αναφερόμενος στην παρουσία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ότι την έστειλε ο θεός σε αυτή την δύσκολη στιγμή να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του Γιάννη.

Η μοίρα ήθελε ένα χρόνο μετά να φύγει από την ζωή και η ίδια σε τροχαίο στο Παρίσι.

Φωτογραφίες: ΑP, Περιοδικό Κ της ΚαθημερινήςΠηγή