Μερίδες: 6 – 8 Προετοιμασία: 10΄ Μαγείρεμα: 1 ώρα

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 50 γρ. ρύζι γλασέ ή μανέστρα
  • 3 μέτριες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 2 – 3 κουτ. σούπας φρέσκος μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μαυρομάτικα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.

Στραγγίζουμε, αδειάζουμε το νερό και ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύψει κατά 5 εκ.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει.

kathimerini.gr



agrinio24.gr