Σε κάποιες γυναίκες το στρες δημιουργεί στομαχικές διαταραχές, σε άλλες πονοκέφαλο, ενώ σε μία μεγάλη κατηγορία γυναικών προκαλεί δερματολογικά προβλήματα αλλά και φλεγμονές. Σύμφωνα με τους ειδικούς το στρες αποσυντονίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μειώνει την αντίσταση του οργανισμού σε συγκεκριμένα βακτηρίδια με αποτέλεσμα την εμφάνιση ακμής ή την επιδείνωσή της.

Επίσης, προκαλεί υπερέκκριση ανδρογόνων που ευθύνονται για την αύξηση της λιπαρότητας και την εμφάνιση της όψιμης ακμής. Το στρες ευθύνεται για την εμφάνιση της ξηρότητας αλλά και την ανάπτυξη φλεγμονών και οιδημάτων.

Επιπλέον, οι ενδοφρίνες ( ορμόνες που έχουν σχέση με τη καλή μας διάθεση και βοηθούν στην σωστή αιμάτωση της επιδερμίδας) μειώνονται όταν βρισκόμαστε κάτω από ψυχολογική πίεση.

Η ξηρότητα του δέρματος προκαλείται και από το στρες. Κυμαίνεται από απλή ξηρότητα σε ορισμένα σημεία στο πρόσωπο μέχρι σκασίματα, φλεγμονές που μπορεί να οδηγήσουν σε έκζεμα και ψωρίαση. Ψωρίαση εκδηλώνουν εκείνοι που καταπιέζουν τον εαυτό τους, ενώ οι ασθενείς με έκζεμα συχνά νιώθουν στις σχέσεις τους ανεπιθύμητοι.

Επίσης τα εξανθήματα και οι κοκκινίλες εμφανίζονται ξαφνικά και όσο το στρες μας καταβάλει επιδεινώνονται. Οι ενήλικοι εμφανίζουν εξανθήματα εξ αιτίας του στρες αλλά και του θυμού, ενώ στις κοκκινίλες θα προσθέσουμε και το αίσθημα της ντροπής.

Τέλος ο κνησμός που προκαλείται υπό συνθήκες στρες οφείλεται στην ισταμίνη, αυτή την ουσία του οργανισμού μας η οποία απελευθερώνεται όταν είμαστε θυμωμένοι και οργισμένοι.

govastileto.grΠηγή