Παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής οικογένειας. Το σπυρωτό ρύζι σερβίρεται και με μια κουταλιά γιαούρτι για τους καλοφαγάδες!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες ή κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο ώσπου να ροδίσει καλά
  • Προσθέτετε κρεμμύδι και σκόρδα ψιλοκομμένα και αφήνετε να γυαλίσουν για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και δύο ποτηράκια ζεστό νερό
  • Κλείστε το σκεύος και σιγοβράστε για μισή ώρα
  • Μεταφέρετε το κοτόπουλο με τα υγρά του σε πυρέξ, προσθέστε το ρύζι
  • Συμπληρώστε με ζεστό νερό, να σκεπάζει ελάχιστα το ρύζι και απλώστε παντού το βούτυρο
  • Ψήστε σε 200 βαθμούς για 30 λεπτά -Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί, στην πορεία (όπως στο ριζότο)
  • Ετοιμο! Σερβίρετε ζεστό, με γιαούρτι

iefimerida.gr



Πηγή