Πολλές τάσεις στα μαλλιά έρχονται, φεύγουν και κάποια στιγμή επιστρέφουν ίδιες ή updated. Πλέον βρισκόμαστε επίσημα στην εποχή του bob κουρέματος με τις stars να το υιοθετούν η μια μετά την άλλη, επιβεβαιώνοντας με την επιλογή τους ότι είναι ίσως το πιο «καυτό» hair trend αυτή τη στιγμή. Την ίδια στιγμή, όμως, οι experts συζητούν όλο και περισσότερο για ένα άλλο haircut που επιστρέφει από το παρελθόν και διεκδικεί το δικό του μερίδιο δόξας: ο λόγος για το C-cut, ένα κούρεμα που υπόσχεται να φέρει νέο αέρα στην εμφάνισή σας.

Τι είναι το C-cut;

Το C-cut πήρε το όνομά του από το γράμμα C που σχηματίζουν τα layers των μαλλιών όπως πέφτουν γύρω από το πρόσωπο. Για να επιτύχουν αυτό το καμπυλωτό σχήμα, πολλοί κομμωτές χρησιμοποιούν ξυράφι (όπως έκανε ο κομμωτής της Jennifer Aniston, Chris McMillan, όταν δημιούργησε το «The Rachel» haircut) το οποίο χαρίζει υφή, σχήμα και όγκο. Τα καλά νέα είναι ότι το C-cut (ή το curve κούρεμα, όπως έχει επίσης χαρακτηριστεί) ταιριάζει σε όλα τα μήκη μαλλιών ενώ κολακεύει ακόμα και τα σγουρά μαλλιά, καθώς με αυτή την τεχνική οι μπούκλες που πέφτουν σε σχήμα C, έχουν ρευστό όγκο στα πλαϊνά του προσώπου ο οποίος σβήνει στην κορυφή του κεφαλιού.

Styling tips

Το C-cut είναι πολύ εύκολο να το δουλέψετε στο σπίτι. Μάλιστα, ακόμα και η συντήρηση της γραμμής του δεν είναι απαιτητική- δεν θα σας στέλνει δηλαδή συχνά στο κομμωτήριο προκειμένου να κρατήσετε το σχήμα του, παρά μόνο όταν έρχεται η ώρα για το προγραμματισμένο trimming των μαλλιών σας.

Για να αναδείξετε τη γραμμή του κουρέματος και το μήκος, δεν χρειάζεστε πολλή προσπάθεια – ένα ίσιωμα με πιστολάκι και ελαφρύ γύρισμα στις άκρες ώστε τα layers να κλίνουν προς τα μέσα και να αγκαλιάζουν το πρόσωπο, είναι αρκετό. Μην ξεχνάτε ποτέ, πριν το πιστολάκι, να απλώσετε στα μαλλιά σας ένα προϊόν που θα τα προστατέψει από τη θερμότητα ενώ υποστηρίζει την, κίνηση, τη λάμψη και τον όγκο τους.

vita.grΠηγή