Υλικά για 4 άτομα
6 μελιτζάνες φλάσκες κοµµένες σε φέτες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ψιλοκοµµένες
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο
3 αυγά
250 γρ. ανθότυρο θρυµµατισµένο
250 γρ. φέτα θρυµµατισµένη
250 γρ. γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη
Εκτέλεση
Βάζετε τις μελιτζάνες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά.
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν.
Προσθέτετε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και αφήνετε να βράσουν για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον βασιλικό και τον δυόσμο.
Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζετε µία στρώση ψημένες μελιτζάνες.
Ανακατεύετε το ανθότυρο με τη φέτα και πασπαλίζετε τη στρώση μελιτζάνας.
Περιχύνετε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αβγών.
Κάνετε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζετε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αβγών.
Καλύπτετε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε µε λίγη φρυγανιά.
Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνετε στους 180οC για 45 λεπτά.
Σερβίρετε τις μελιτζάνες ογκρατέν σε κομμάτια, αφού κρυώσουν.