Είναι μια άγνωστη διαδικασία για κάθε νέα μαμά, η οποία αγχώνεται για το πώς θα καταλάβει εμπειρικά ότι το μωρό έχει καλύψει τις ανάγκες του και πρέπει να σταματήσει το θηλασμό μέχρι την επόμενη φορά:

Η διάρκεια του θηλασμού δε σημαίνει απαραίτητα κάτι. Μπορεί να έχετε για πολλή ώρα το μωρό στο στήθος σας και τελικά ο καθαρός χρόνος που πίνει γάλα να είναι ελάχιστος. Άρα λοιπόν άλλες είναι οι ενδείξεις που θα σας δώσουν να καταλάβετε ότι το μωρό χόρτασε και πρέπει να σταματήσετε, με πρώτη και καλύτερη ότι απομακρύνει το πρόσωπό του από το στήθος σας.

Παρεμφερής ένδειξη ότι ο θηλασμός πρέπει να σταματήσει είναι αν πάρει ο ύπνος το μωρό κατά τη διάρκεια αυτού. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπερισχύσει η νύστα αν ακόμα πεινάει! Ένας εμπειρικός τρόπος να καταλάβετε ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία είναι αν το μωρό συνεχίζει να ρουφάει γάλα, άρα ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος ότι καταπίνει.

Όσες προσπάθειες κι αν κάνετε για να του βάλετε το στήθος στο στόμα, θα πέσουν στο κενό και ενδεχομένως μάλιστα να δυσανασχετήσει. Όσο περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες, εφ’ όσον το μωρό θηλάζει όσο πρέπει, θα παρατηρείτε αλλαγή στο βάρος του. Αν όχι, απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας για οδηγίες.

Πηγή: mother.grΠηγή