Γυναίκες πυροσβέστες απέδειξαν σε μια τετράχρονη πως εκτός από τους άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά και μοιράστηκαν φωτογραφίες τους στο Twitter.

Πρόσφατα, η Χάνα Σάμερς, freelancer δημοσιογράφος έκανε μια ανάρτηση στο Twitter γράφοντας πως η κόρη της Εσμέ, επέστρεψε από το σχολείο της λέγοντάς της πως θέλει να είναι αγόρι, επειδή έτσι θα μπορέσει να γίνει πυροσβέστης, νομίζοντας πως είναι μια δουλειά μόνο για άνδρες.

Η Σάμερς έγραψε συγκεκριμένα: «Η 4χρονη κόρη μου ήρθε χθες στο σπίτι λέγοντας πως θα ήθελε να γίνει αγόρι για να μπορεί να είναι πυροσβέστης» και πως η κόρη της είχε δει μόνο φωτογραφίες ανδρών πυροσβεστών στα βιβλία και «δεν ήθελε να είναι το μοναδικό κορίτσι».

Για να αποδείξει στην κόρη της πως υπάρχουν και γυναίκες πυροσβέστες, η Σάμερς ζήτησε από τους οπαδούς της στο Twitter βίντεο και βιβλία που να δείχνουν πως και οι γυναίκες κάνουν αυτή την δουλειά, ενώ έβαλε hashtag το #firefightingsexism.

Η ανάρτηση της Χάνα έγινε viral και έλαβε απαντήσεις από πυροσβέστες σε όλο τον κόσμο, που απάντησαν αναρτώντας δικές τους φωτογραφίες.

Μια απάντηση από την πυροσβεστική υπηρεσία του West Midlands, δείχνει τις γυναίκες πυροσβέστες να συστήνονται στον Εσμέ.

«Εσμέ, πολλοί από τους πυροσβέστες μας είναι αγόρια και κορίτσια – κάποιες από αυτές θέλουν να σου πουν ένα γεια. Θα θέλαμε να σε συναντήσουμε και να σου δείξουμε τι κάνουμε. Μπορείς κι εσύ να γίνεις πυροσβέστης» έγραψε ο σταθμός.

Το τμήμα Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, επίσης απάντησε στο αίτημα, προσφέροντας προτάσεις βιβλίων για την Εσμέ και επισυνάπτοντας φωτογραφίες από μερικές γυναίκες πυροσβέστες στην ομάδα.

Ένα άλλο άτομο έγραψε: «Γεια σου Χάνα. Πες στην Εσμέ ότι όχι μόνο μπορεί να γίνει πυροσβέστης, αλλά μπορεί να είναι και το αφεντικό» μαζί με μια φωτογραφία της επικεφαλής του τμήματος πυρόσβεσης.

Η Εσμέ έλαβε επίσης πολλές προσφορές για να επισκεφθεί πυροσβεστικούς σταθμούς και να δει τις γυναίκες πυροσβέστες σε δράση.

Οι φωτογραφίες πάντως, ήταν αρκετές για να ενθαρρύνουν την Εσμέ να ακολουθήσει τα όνειρά της, καθώς η μητέρα της έκανε μια νέα ανάρτηση με μια φωτογραφία της 4χρονης κόρης της που την δείχνει ντυμένη ως πυροσβέστης.

«Ευχαριστώ για όλες τις φανταστικές φωτογραφίες των γυναικών πυροσβεστών – είστε υπέροχες. Η Εσμέ έκανε μια ζωγραφιά του εαυτού της που την δείχνει ως πυροσβέστη για να σας ευχαριστήσει» έγραψε η μητέρα.
 Πηγή