Προετοιμασία: 10΄,  Μαγείρεμα περίπου: 25΄

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

  • 800 γρ. λεπτές φέτες μοσχαριού από τρανς ή κιλότο, χτυπημένες ώστε να γίνουν πολύ λεπτές (εσκαλόπ), κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 ml μπίρα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος σε σπόρους, κοπανισμένος μέχρι να γίνει σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το μπαχάρι, το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παίρνουμε ένα-ένα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών πιέζοντας, ώστε να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε και τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές για 4 λεπτά συνολικά. Σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, για περίπου 10 – 12 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ και τον άνηθο, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακινούμε το σκεύος, να πάει το μείγμα παντού. Μόλις δέσει κάπως η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε, ιδανικά, με ρύζι πιλάφι με αρακά.

kathimerini.gr

agrinio24.gr