Με μία δίκανη καραμπίνα ο 64χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ τον γαμπρό του, την ώρα που έβγαινε από το γκαράζ του σπιτιού του για να πάει στην δουλειά του. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό το θύμα έπεσε κάτω και τότε ο πεθερός του του έριξε τη χαριστική βολή.

Μπροστά στην εν ψυχρώ δολοφονία ήταν το 4χρονο παιδί του 40χρονου, το οποίο είδε τον παππού του να σκοτώνει τον πατέρα του.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως η σύζυγος του θύματος και κόρη του δράστη, καθώς και ο πατέρας του 39χρονου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα είχαν συμβεί.

Ο δράστης είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε χωρίσει πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ ήταν αποκομμένος από την πρώην σύζυγό του και την κόρη του.

Συγγενείς του 39χρονου θύματος αναφέρουν ότι ο πεθερός του είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στην πρώην σύζυγο και την κόρη του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο 64χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα στην Σταυρούπολη.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε νοσηλευτεί στη Θεσσαλονίκη προφανώς μετά από καταγγελία που είχε κάνει η οικογένειά του. Λίγο μετά αφέθηκε πάλι ελεύθερος. Αν δεν υπάρχει μία παρακολούθηση, ένα follow up, οι άνθρωποι αυτοί δεν γίνονται καλά σε μία ημέρα», είπε στο MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και συνέχισε:

«Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο διάστημα είχε μεσολαβήσει από τότε που πιστοποιήθηκε ότι είναι εντάξει να βγει στην κοινωνία. Ο ρόλος του κράτους και των υποδομών του που υποστηρίζει και παρακολουθεί τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντικός, αλλά δεν θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να έχει έναν αστυνομικό από πίσω του».

Από την άλλη ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε πως η αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα μόλις αφεθεί ελεύθερος με υπογραφή κάποιος τρόφιμος ψυχιατρικού ιδρύματος.megatv.com