Μια αναπάντεχη αποκάλυψη σε σχέση με τον πρίγκιπα Τζορτζ έκανε μια Βρετανίδα η οποία είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της κοντά στο σπίτι της οικογένειας Μίντλετον στο Μπερκσάιρ. 

Η γυναίκα, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί, καθώς περπατούσε έπεσε πάνω στην Κάρολ Μίντλετον η οποία έκανε τη βόλτα της μαζί με τον πρίγκιπα Τζορτζ και την πριγκίπισσα Σάρλοτ. 

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έτρεξε να παίξει με τον σκύλο της γυναίκας, ενώ ο πρίγκιπας Τζορτζ ακολουθούσε. Αν και στις δημόσιες εμφανίσεις του φαίνεται ντροπαλός, ο τρίτος διάδοχος του βρετανικού βασιλικού θρόνου πλησίασε την γυναίκα και της έπιασε την κουβέντα για τον σκύλο. 

Εκείνη, στο διάλογο που είχε με το παιδάκι, αν και γνώριζε πολύ καλά το όνομά του, το ρώτησε πώς το λένε. Και αντί να ακούσει «Τζορτζ», άκουσε έκπληκτη τον μικρό πρίγκιπα να της λέει με ένα φαρδύ πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του «με λένε Αρτσι!». 

Συγκεκριμένα η γυναίκα μιλώντας στην Sun είπε: «Με πλησίασε ένας αστυνομικός και μου ζήτησε να μην φωτογραφίσω τα παιδιά, κάτι που φυσικά δεν θα έκανα. Αλλά ο πρίγκιπας Τζορτζ με πλησίασε και άρχισε να χαϊδεύει τον σκύλο μου. Για να είμαι ευγενική μίλησαν στον μικρό ρωτώντας τον πώς τον λένε, αν και προφανώς γνώριζα το όνομά του. Προς έκπληξή μου μού είπε: »Με λένε Αρτσι», με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Δεν ξέρω γιατί ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ είπε ότι τον λένε Αρτσι, αλλά ξέρω ότι τα παιδιά συχνά παίζουν με τα ονόματά τους και αυτό είναι υπέροχο». 

Το «Αρτσι» είναι ένα γερμανικό όνομα, το οποίο όμως το χρησιμοποιούν και στη Σκωτία και σημαίνει αληθινός, τολμηρός, γενναίος. 

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έχει ήδη αρκετά παρατσούκλια, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κανείς δεν ξέρει όμως αν το Αρτσι είναι το παρατσούκλι του μέσα στην οικογένεια ή απλά το είπε μόνος του για να κάνει πλάκα. 

Τα μεσαία ονόματα του πρίγκιπα Τζορτζ είναι Αλεξάντερ, Λούις, ενώ όταν έγκυος η Κέιτ Μίντλετον τον αποκαλούσε «σταφύλι». Στο σχολείο του είναι γνωστός ως PG (Πιτζί) και λόγω του ότι υπάρχει και ένα brand τσαγιού που λέγεται PG, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Τζορτζ τον αποκαλούν «PG λιχουδιά» ή απλά λιχουδιά, λόγω των όσων συνήθως σερβίρονται μετά το τσάι. 

Για τη βρετανική βασιλική οικογένεια τα παρατσούκλια δεν είναι κάτι πρωτοφανές. 

Τον πρίγκιπα Γουίιαμ ως παιδί τον φώναζαν «Γούμπατ» και στο πανεπιστήμιο συστηνόταν ως Στιβ. 
Η Κέιτ Μίντλετον αποκαλεί τον πρίγκιπα Γουίλιαμ «Big Γουίλι» ενώ ο πρίγκιπας Χάρι είναι γνωστός ως «Φλας». Επίσης, οι φίλοι του τον φωνάζουν «Πότερ» από το Χάρι Πότερ. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στη βασιλική οικογένεια αποκαλείται «Λίλιμπετ», ενώ είναι γνωστή και ως «Μπρέντα». 

Τον πρίγκιπα Φίλιππο τον φωνάζουν «Φιλ ο Ελληνας» ή «Ζορμπά» ή «Σταύρο». 

Τον πρίγκιπα Κάρολο τον αποκαλούν «Φρεντ» και την Καμίλα «Γκλάντις». Πηγή