Προετοιμασία: 15΄/ Αναμονή: 4½ ώρες

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας κακάο

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει καλά το μείγμα.

Προσοχή, να μην κόψουν τα αυγά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ντύνουμε με μεμβράνη το εσωτερικό μιας φόρμας του κέικ. Αδειάζουμε εκεί το μείγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να παγώσει το πατέ, για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα.

Ξεκολλάμε τη μεμβράνη. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με ψιλοσπασμένα μπισκότα ή με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

kathimerini.gr







agrinio24.gr