Τα λάστιχα γυμναστικής σύμφωνα με μελέτες είναι ιδανικά τόσο για μυϊκή ενδυνάμωση όσο και για κάψιμο λίπους άρα και θερμίδων. Έχουν αρκετά πλεονεκτήματα τόσο σε σχέση με άλλα μικροόργανα όσο και με άλλες ασκήσεις αντιστάσεων, δηλαδή ασκήσεις με βάρη.

Οι ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής είναι ασκήσεις προοδευτικές, δεν σημαίνει δηλαδή ότι απλά θα σας τονώσουν αλλά θα σας ενδυναμώσουν πραγματικά έτσι ώστε να εξελίσσεστε με τον χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε το μήκος του λάστιχου, κάνοντας απλά έναν κόμπο για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη αντίσταση και έτσι να αυξήσετε την δυσκολία.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι ασκήσεις με λάστιχα, σε αντίθεση με τα βάρη, μεταφέρουν την αντίσταση σε όλο το μήκος της κίνησης η οποία μάλιστα αντίσταση αυξάνεται ανάλογα με το πόσο τεντώνουμε το λάστιχο ή το πόσο μακρύ είναι.

Σημαντικό πλεονέκτημα των λάστιχων ενδυνάμωσης είναι η προστασία που προσφέρουν στις αρθρώσεις. Δεν επιβαρύνεται ένα συγκεκριμένο μέρος κατά την διάρκεια της άσκησης αλλά όπως είπαμε επειδή η αντίσταση μεταφέρεται σε όλο το μήκος γυμνάζεται καλύτερα ο μυς. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθετε και αυτό το κάψιμο κατά την διάρκεια της προπόνησή σας με λάστιχα.

Ένα ακόμα όφελος της άσκησης με λάστιχο γυμναστικής είναι η εύκολη αποθήκευση. Είναι τόσο μικρά που μπαίνουν σε τσάντα, σε κουτί ή όπου αλλού θέλετε. Είναι πραγματικά τόσο ευέλικτα που διπλώνονται και αποθηκεύονται χωρίς κόπο.

Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε ενδεικτικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των γλουτών τις οποίες αν κάνετε 3 φορές την εβδομάδα θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

govastileto.grΠηγή