Όλες οι γυναίκες τον πρώτο καιρό μιας σχέσης, μας απασχολούν διάφορα ερωτήματα. Τι σκέφτεται; Πώς μας συμπεριφέρεται; Με θέλει; κ.ο.κ

Αν διαπιστώσουμε ότι βιώνουμε κι εμείς κάποια από τα πέντε μοντέλα συμπεριφοράς που ακολουθούν, ίσως έχει έρθει η στιγμή του οριστικού χωρισμού.

1. Διαφέρουμε στις αξίες ζωής

Πρόκειται για τις θεμελιώδεις αρχές κάθε ανθρώπου που διαμορφώνουν τη μοναδική προσωπικότητά του. Μπορεί κάποιος να μην πιστεύει στην απόκτηση παιδιών, στον γάμο στην εκκλησία, στη δουλειά στο εξωτερικό, στα μαύρα ανέκδοτα, στην επιστροφή της συντηρητικής παράταξης στην εξουσία, στην απόκρυψη εισοδημάτων από την εφορία…

Αυτά είναι τα πιστεύω του που τον ακολουθούν παντού. Σε κάθε περίπτωση, αν διαπιστώσουμε ουσιαστικές διαφορές με τον σύντροφό μας σε αυτά τα βασικά σημεία- στα οποία συνήθως είμαστε αμετακίνητοι -, τότε έχουμε πρόβλημα.

2. Μας θεωρεί δεδομένη

Το βράδυ βλέπουμε τη σειρά που επέλεξε εκείνος. Τρώμε κυρίως γεύματα που ικανοποιούν τα δικά του γούστα. Χαλαρώνουμε στον καναπέ το σχέδιο του οποίου αρέσει μόνο σε εκείνον. Αν διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι έχουμε υποταχθεί σε επιθυμίες που δεν μας αντιπροσωπεύουν και για τις οποίες δεν έχουμε καν ερωτηθεί, ζούμε σε μια σχέση απόλυτης υποταγής. Στο μυαλό αυτών των συντρόφων που έχουν μάθει να επιβάλλουν τη γνώμη τους η ερωτική σχέση είναι ένα ακόμα πεδίο άσκησης εξουσίας. Εδώ ακόμα και μια απλή διαμαρτυρία δεν έχει νόημα.

3. Δεν μας σέβεται

Ένας σύντροφος που επίτηδες αδιαφορεί για τις δουλειές που αφορούν το σπίτι και το αφήνει να περνάει έτσι χωρίς να κάνει τίποτα για να το αλλάξει, μας προσβάλλει. Ένας σύντροφος που επίτηδες διατηρεί αποστάσεις σχεδιάζοντας τι θα κάνει εκείνος το Σαββατοκύριακο με την παρέα του, μας προσβάλλει.

Ένας σύντροφος που μας επιτίθεται λεκτικά με χαρακτηρισμούς που κρύβουν σεξουαλικά υπονοούμενα ή στερεότυπα χωρίς να κάνει πίσω όταν δείχνουμε τη δυσαρέσκειά μας, μας προσβάλλει. Ένας σύντροφος που μας λέει ότι ντυνόμαστε ως εκπρόσωποι των βασικών χαρακτηρισμών του, πάλι μας προσβάλλει.

4. Δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες μας

Αν το μοτίβο της ερωτικής σχέσης βασίζεται στη δική μας δοτικότητα στην οποία ο σύντροφός μας δεν ανταποκρίνεται, τότε τίποτα δεν πάει καλά. Αν φροντίζουμε μόνο εμείς να έχουμε στον νου μας εκείνον αλλά στο τέλος της ημέρας παρατηρούμε ότι δεν παίρνουμε τίποτα πίσω εμείς, κάτι σίγουρα δεν πάει καλά.

govastileto.grΠηγή