Είναι ένα πιάτο για εκλεκτό τραπέζι. Διαλέξτε φιλέτο από βιολογικό μοσχάρι και αγοράστε καλής ποιότητας μανιτάρια.

Αυτό το ροσμπίφ φιλέτο τρώγεται υπέροχα για πολλές ημέρες, αν το διατηρήσετε στο ψυγείο.

Υλικά

  • 1,5 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση

  • Βγάλτε το φιλέτο από το ψυγείο 2 ώρες πριν μαγειρευτεί
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι -Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Στο μεταξύ ρίξτε ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ροδίστε από όλες τις πλευρές το ροσμπίφ, για 10 λεπτά -Μην πετάξετε το τηγάνι με τα υγρά, θα τα χρειαστούμε
  • Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο: βάλτε το ροσμπίφ σε ταψάκι ή σχάρα και ψήστε το σε έντονο φούρνο για 20 λεπτά -Αν το θέλετε καλοψημένο, αφήστε το 30 λεπτά
  • Βγάλτε το ροσμπίφ στην άκρη ώσπου να σερβίρετε
  • Στο μεταξύ, στο ίδιο τηγάνι θα σωτάρουμε τα μανιτάρια
  • Ψιλοκόψτε κρεμμύδι και σκόρδα, σε λωρίδες τα μανιτάρια
  • Στο τηγάνι προσθέστε το βούτυρο και ροδίστε κρεμμύδι, σκόρδα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε τα μανιτάρια
  • Ρίξτε μια κουταλιά σούπας νερό στο τηγάνι για να σωταριστούν τέλεια τα μανιτάρια, ρίγανη, θυμάρι, βγάλτε τα σε 6 λεπτά
  • Κόψτε το ροσμπίφ σε χοντρές φέτες και σερβίρετε με τα σκορδάτα μανιτάρια

iefimerida.gr



Πηγή