Το νέο ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού μέσου Inside Story έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις αναφορικά με την εταιρεία KRIKEL την εταιρεία που είναι ουσιαστικά η εταιρική πλατφόρμα μέσα από την οποία η Intellexa πούλησε το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator εκτός Ελλάδας.

Διαχειριστής της συγκεκριμένης εταιρείας όπως και της μητρικής της, ENEROS με έδρα την Κύπρο εμφανίζεται από το 2019 ο κ. Τρίμπαλης. Ο κ. Τρίμπαλης μάλιστα έχει καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές στις 22 Σεπτεμβρίου του 2022.

Το βασικό πρόβλημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ότι η εταιρεία ENEROSS HOLDINGS LIMITED έχει διαγραφεί από τις 2 Σεπτεμβρίου του 2022, όπως προκύπτει από αναζήτηση στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου. Αν ο κ.Τρίμπαλης ήταν όντως αυτός που ίδρυσε την εν λόγω εταιρεία –όπως δήλωσε 20 μέρες μετά τη διαγραφή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής– τότε θα γνώριζε ότι η εταιρεία του είχε παύσει να υφίσταται και δεν θα ανέθετε 19 μήνες μετά τη διαγραφή της σε δικαστικό επιμελητή να επιδώσει στην ENEROSS HOLDINGS LIMITED την εξώδικη δήλωση παραίτησής του.

Η KRIKEL εδώ και 20 μήνες είναι μια εταιρεία αγνώστου μετόχου η οποία βρίσκεται πλέον σε απόλυτη αδράνεια. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει με όσα έχουν αποκαλύψει τα σχετικά ρεπορτάζ στο portfolio της 7 συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα την ΕΛΑΣ. έξι από αυτές είναι απόρρητες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στην υπόθεση με την KRIKEL προγενέστερο ρεπορτάζ των Reporters United συνδέει την συγκεκριμένη εταιρεία με την ΔΕΛΦΩΝ LINE. Το ίδιο συμβαίνει και το mail όμως που έχει στείλει στους συνεργάτες του ο κ. Τρίμπαλης αποχωρώντας από την διαχείριση των εταιρειών. Η συγκεκριμένη εταιρεία σε προγενέστερο ρεπορτάζ των Reporters United ρεπορτάζ φαίνεται να έχει εξαγοράσει την εταιρεία ELEDYN την οποία το 2019 είχε ιδρύσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης και ανιψιός του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.megatv.com