Υλικά:

2 μεγάλα καρότα
6 μερίδες μοσχαράκι
2 μεγάλα κολοκύθια
2κ.τσαγιού κριθαράκι, ολικής αλέσεως
1 κρεμμύδι
1κ.σ. πελτέ
2 μεγάλες πατάτες
Λίγο νεράκι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της.
2. Ανάψτε το μάτι να κάψει το λάδι και τσιγαρίστε το μοσχαράκι κι από τις δύο πλευρές.
3. Μόλις πάρει χρώμα χαμηλώστε την φωτιά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και κλείστε την κατσαρόλα. Βράστε για περίπου 30 λεπτά.
4. Αφού περάσει μισή ώρα, ανοίξτε το καπάκι και αφαιρέστε το μοσχαράκι.
5. Στο ζουμί που έχει μείνει προσθέστε λίγο λάδι, τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκύθια, αφού τα κόψετε στην μέση.
6. Μόλις πάρουν βράση, διαλύστε σε μια κούπα νερό τον πελτέ και προσθέστε τον στην κατσαρόλα.
7. Χαμηλώστε λίγο την φωτιά και προσθέστε το κριθαράκι.
8. Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει και προσθέστε λίγο νεράκι, ανάλογα με το πόσο ζουμί θέλετε.
9. Βράζετε για περίπου 15 λεπτά.



agrinio24.gr