Είναι η συνταγή για το παραδοσιακό ψητό κοτόπουλο, ολόκληρο στο φούρνο. Εχει μερικά μυστικά, ακολουθήστε τα.
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μαϊντανός
- 2 φύλλα δάφνης
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1 λεμόνι στα τέσσερα
Εκτέλεση
- Βγάλτε τα εντόσθια από το εσωτερικό του κοτόπουλο και προσθέστε: άφθονο αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα δάφνης, ολόκληρα σκόρδα, κρεμμύδι στα τέσσερα, λεμόνι στα τέσσερα
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Δέστε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με σχοινάκι και τοποθετήστε τις φτερούγες κάτω από το πουλερικό
- Τοποθετήστε το σε ταψάκι
- Σε μπολάκι αναμείξτε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Με πινέλο απλώστε γενναιόδωρα παντού στο κοτόπουλο το μείγμα
- Σκεπάστε το κοτόπουλο και ψήστε για 1,5 ώρα -Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάστε το να πάρει χρυσό χρώμα