Είναι η συνταγή για το παραδοσιακό ψητό κοτόπουλο, ολόκληρο στο φούρνο. Εχει μερικά μυστικά, ακολουθήστε τα.

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μαϊντανός
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 λεμόνι στα τέσσερα

Εκτέλεση

  • Βγάλτε τα εντόσθια από το εσωτερικό του κοτόπουλο και προσθέστε: άφθονο αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα δάφνης, ολόκληρα σκόρδα, κρεμμύδι στα τέσσερα, λεμόνι στα τέσσερα
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Δέστε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με σχοινάκι και τοποθετήστε τις φτερούγες κάτω από το πουλερικό
  • Τοποθετήστε το σε ταψάκι
  • Σε μπολάκι αναμείξτε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Με πινέλο απλώστε γενναιόδωρα παντού στο κοτόπουλο το μείγμα
  • Σκεπάστε το κοτόπουλο και ψήστε για 1,5 ώρα -Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάστε το να πάρει χρυσό χρώμα

iefimerida.gr



Πηγή