Η Audi αναβάθμισε το κορυφαίο ηλεκτρικό της μοντέλο, το e-tron GT, υιοθετώντας τεχνολογικές και αισθητικές βελτιώσεις που σχετίοζνται και με την ανανέωση της Porsche Taycan, με την οποία μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία.

Το νέο Audi e-tron GT διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: τη βασική S e-tron GT, την RS e-tron GT και την κορυφαία RS e-tron GT Performance. Κάθε έκδοση έχει τη δική της μοναδική ταυτότητα, με διαφοροποιήσεις κυρίως στη μάσκα, που τονίζουν τη θέση της στη γκάμα.

Το κορυφαίο RS e-tron GT Performance ξεχωρίζει για την πιο δυναμική του εμφάνιση, προσφέροντας και την επιλογή ενός εξτρά πακέτου ανθρακονημάτων.

Στο εσωτερικό, οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και το ανανεωμένο Audi Virtual Cockpit.

Audi RS e-tron GT

Το νέο σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει μια νέα μπαταρία 105 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία που σύμφωνα με την Audi μπορεί να φτάσει τα 609 χιλιόμετρα. Επίσης, υποστηρίζει ταχυφόρτιση με ισχύ έως και 320 kW, που μεταφράζεται σε δυνατότητα κάλυψης απόστασης 280 χιλιομέτρων με μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Η αύξηση της αυτονομίας επιτυγχάνεται και μέσω του βελτιωμένου συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, η ισχύς του οποίου έχει αυξηθεί από 290 kW σε 400 kW και ρυθμίζεται μέσω των paddles στο τιμόνι.

Audi RS e-tron GT

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν δύο ηλεκτροκινητήρες και βέβαια τετρακίνηση. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 678 ίππους στο S e-tron GT, τους 856 στο RS e-tron GT και τους 925 ίππους στο RS e-tron GT Performance. Η κορυφαία έκδοση είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Audi, ολοκληρώνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Η τελική της ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα.

Οι άλλες δύο εκδόσεις ολοκληρώνουν το καθιερωμένο σπριντ σε 2,8 και 3,5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, ενώ η τελική τους ταχύτητα φτάνει τα 245 χλμ./ώρα.

Audi RS e-tron GT

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης μια βελτιωμένη πνευματική ανάρτηση, με την ενεργητική ανάρτηση να διατίθεται ως προαιρετική επιλογή.

Οι τιμές του νέου Audi e-tron GT στη Γερμανία ξεκινούν από τις 126.000 ευρώ και φτάνουν έως τις 160.500 ευρώ για την κορυφαία έκδοση.

The new Audi e-tron GT model familyΠηγή