Η Mini προσέθεσε αναμενόμενα στην γκάμα της και το πεντάθυρο Cooper, που σε σχέση με την τρίθυρη εκδοχή του έχει μεγαλώσει κατά 16 εκατοστά φτάνοντας συνολικά τα 4,036 μέτρα.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 3,1 εκατοστά, με αποτέλεσμα τον επιπλέον χώρο (+3,8 εκατοστά) για τα πόδια όσων κάθονται πίσω, ενώ την ίδια στιγμή το πορτμπαγκάζ έχει φτάσει τα 275 λίτρα.

Το πεντάθυρο Mini Cooper παρουσιάστηκε αρχικά με κινητήρες βενζίνης, ενώ αναμένεται σύντομα και η ηλεκτρική του έκδοση.

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται το Cooper C, που κινείται από έναν τρικύλινδρο turbo 1.500 κυβικών που αποδίδει 156 ίππους. Το εισαγωγικό σύνολο εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δευτερόλεπτα και μια τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα.

MINI-COOPER-5D-8.jpg

Ακολουθεί το Cooper S με τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων και 204 ίππων. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις εδώ το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 242 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις εκδόσεις: την Essential Trim με μαύρα καθίσματα με επένδυση από ύφασμα, την Classic Trim με κλασικό τιμόνι τριών ακτίνων, την Favored Trim με διχρωμία στο ταμπλό, και την πιο σπορ JCW Trim.

MINI-COOPER-5D-12.jpg

Όλα τα νέα πεντάθυρα Mini Cooper διαθέτουν μεγάλη κυκλική οθόνη OLED διαμέτρου 9,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, εξοπλισμένη με το πιο πρόσφατο Mini Operating System 9, που περιλαμβάνει και τον Mini Intelligent Personal Assistant.

MINI-COOPER-5D-2.jpgΠηγή