Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Υλικά (για περίπου 1/2 κιλό)

  • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κούπας κακάο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ πάγκου και τα δουλεύουμε με το φτερό, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο, σχετικά σφιχτό μείγμα σαν ζυμάρι.

Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο, πάχους περίπου 0,5 εκ., και κόβουμε μπισκότα με μαχαίρι ή με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.

kathimerini.gr







agrinio24.gr