Η δεύτερη γενιά του ιταλικού power cruiser παραμένει πιστή στο αρχικό πνεύμα της μοτοσυκλέτας, αντλώντας από τα βασικά στοιχεία του styling και βάζοντας μια σαφώς πιο σύγχρονη πινελιά σε αυτά.

Τον σπορ χαρακτήρα της τονίζει ο κινητήρας Testastretta DVT 1262, που παράγει 159 ίππους @ 9.500 σ.α.λ. και 129 Nm @ 7.500 σ.α.λ.

Το αναβαθμισμένο στήσιμο καθιστά την Diavel 1260 πιο ευέλικτη στις μικτές συνθήκες οδήγησης ενώ η κορυφαία τεχνολογία των φρένων και τα προηγμένα ηλεκτρονικά προσφέρουν φρενάρισμα αντίστοιχο με μιας σπορ μοτοσυκλέτας (με έλεγχο και ασφάλεια, χάρη στην ABS Bosch Cornering). Η θέση οδήγησης και η cruiser εργονομία που έκαναν αυτή την μοτοσυκλέτα επιτυχημένη παραμένουν αναλλοίωτα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι το πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μια νέα σχεδίαση χωροδικτύωμα από χάλυβα που ταιριάζει απόλυτα με ένα άλλο χαρακτηριστικό της Diavel, τον πίσω τροχό 17 ιντσών με το ελαστικό πλάτους 240 mm.

Μια πιο σπορ έκδοση της Diavel 1260 η S είναι επίσης διαθέσιμη: τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Öhlins τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, ειδικές ζάντες και ένα ακόμη πιο εξελιγμένο σύστημα φρένων.

Επιπλέον, η έκδοση S είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Ducati Quick Shift up & down Evo (DQS) που επιτρέπει τις αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

H νέα Diavel 1260 θα είναι διαθέσιμη στις αντιπροσωπείες από τα μέσα Μαρτίου στo χρώμα Sandstone Gray, ενώ η Diavel 1260 S θα διατίθεται στα χρώματα Sandstone Grey και Thrilling Black & Dark Stealth.



Πηγή