Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς την ζύμη για την αλμυρή ή γλυκιά τάρτα. Πρόκειται κυριολεκτικά για 3 κινήσεις και 3 υλικά.

Απαραίτητο συστατικό το καλό soft βούτυρο.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, soft, κρύο από το ψυγείο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, το βούτυρο σε κύβους, εκτός από το νερό

  • Με το χέρι αναμείξτε καλά το μείγμα, επιμείνετε γιατί το βούτυρο είναι κρύο
  • Αν μείνουν μερικά γρομπαλάκια βουτύρου, δεν πειράζει, θα λιώσουν υπέροχα στον φούρνο
  • Οταν το μείγμα έχει πάρει μορφή, ρίξτε λίγο λίγο το νερό ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή, αλλά όχι πολύ υγρή

  • Τυλίξτε την ζύμη με διαφάνεια, βάλτε την λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί
  • Απλώστε αλεύρι σε επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη σε φύλο όσο χρειάζεται το ταψάκι σας
  • Για να γίνει ζύμη για γλυκιές τάρτες αρκεί να ρίξετε 1 κουταλιά ζάχαρη στο μείγμα
  • Ακόμη και με τα δάχτυλα ανοίγει αυτή η ζύμη!

iefimerida.gr



Πηγή