Αν ανησυχείτε ότι δεν παράγετε αρκετό γάλα, τότε ίσως αυτό να οφείλεται σε κάποιον από τους παρακάτω πέντε λόγους:

Δίνετε συμπλήρωμα ξένου γάλακτος: Αν ακολουθείτε μεικτή διατροφή, δηλαδή θηλάζετε και ταυτόχρονα προσφέρετε στο μωρό γάλα σε σκόνη, τότε χωρίς να το καταλαβαίνετε, μειώνετε την παραγωγή του δικού σας γάλακτος.

Διακοπή νυκτερινού πταίσματος: Όλοι οι γονείς περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που το μωράκι τους θα κοιμηθεί ολόκληρη τη νύχτα, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι τα νυχτερινά ταΐσματα είναι απαραίτητα για την εδραίωση του θηλασμού, ενώ ο νυχτερινός θηλασμός ενισχύει τη διάρκεια της γαλουχίας.

Προσφέρετε στο παιδί πιπίλα: Αν το μωράκι σας κλαίει επειδή πεινά κι εσείς αντί να το βάλετε στο στήθος του προσφέρετε την πιπίλα, τότε χάνει γεύματα με συνέπεια να μειώνεται και η παραγωγή σας, αφού όπως είπαμε όσο λιγότερο θηλάζετε, τόσο λιγότερο γάλα έχετε.

Επιλόχειος κατάθλιψη: Πολύ συχνά οι μανούλες που υποφέρουν από επιλόχειο κατάθλιψη, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουν, έχουν μειωμένη παραγωγή γάλακτος.

Αντισύλληψη: Πολλές μανούλες που θηλάζουν και ταυτόχρονα παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια είναι πιθανόν να δουν την παραγωγή του γάλακτός τους να μειώνεται.

Πηγή: mother.grΠηγή