Αλήθειες και μύθοι για το γάλα στα παιδιά

Αρχικά, η λήψη φρέσκου γάλακτος για πρωινό δεν είναι απαραίτητη, αλλά αποτελεί απλά μία συνήθεια, που έχει εδραιωθεί στην κοινωνία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ούτε η λήψη ενός φυτικού γάλακτος ή μάλλον πιο σωστά, ενός φυτικού ροφήματος στο πρωινό, είναι απαραίτητη.

Αυτό που έχει σημασία κατά το πρωινό γεύμα, έπειτα από την πολύωρη νηστεία του ύπνου, είναι η λήψη υγρών για την ενυδάτωση του οργανισμού, καθώς και η λήψη απλών και σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν τον οργανισμό με ενέργεια.

Το υγρό που θα χορηγήσετε δεν είναι υποχρεωτικό να είναι το …γάλα! Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε παιδιά κάτω του έτους ζωής, ούτε σε παιδιά που θηλάζουν, όπου το μόνο γάλα που θα λαμβάνουν πρέπει να είναι το μητρικό.

Παρόλο που οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές, σας αναφέρω κάποιες πολύ εύκολες στην προετοιμασία, που προσφέρουν και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ένας φυσικός χυμός ή φρέσκα φρούτα στο μπλέντερ, αποτελούν μία άριστη ιδέα: προσφέρουν υγρά, μεταλλικά στοιχεία και απλά σάκχαρα. Αρκεί να προσθέσετε ένα κομμάτι ψωμί ή σπιτικό κέικ, για να συμπληρώσετε με τους σύνθετους υδατάνθρακες.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ