Αν είσαι ανύπαντρη χωρίς παιδιά, η παρακάτω έρευνα σε αφορά

Η μαμά σου σε ρωτάει κάθε μήνα πότε θα την κάνεις γιαγιά και πότε θα βρεις ένα καλο παιδί να σε προσέχει για να μη σε έχει κι εκείνη έγνοια. Οι εποχές έχουν αλλάξει και η δημιουργία οικογένειας δε θεωρείται πια η «φυσική κατάληξη του ανθρώπου» αλλά μία καθαρά προσωπική επιλογή. Τώρα όμως δε στο λέει μόνο ο ψυχολόγος σου, αλλά και οι έρευνες.

Ο Καθηγητής της συμπεριφοριστικής επιστήμης Paul Dolan είπε στην «The Guardian» ότι ενώ «οι παντρεμένοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι από τους ανύπαντρους, αυτό ισχύει μόνο επειδή απαντούν την ώρα που είναι ο σύζυγός τους παρών. Όταν όμως λείπει, μιλάμε για δυστυχία. Και καταλήγουμε στο ότι η πιο υγιής και χαρούμενη πληθυσμιακή ομάδα είναι οι γυναίκες που δεν έχουν παντρευτεί και δεν έχουν κάνει παιδιά».

Η έρευνα που έχει βασιστεί σε δεδομένα από το ATUS (American Time Use Survey), έπειτα από δημοσκόπηση σε διάφορα είδη ανθρώπων -single, παντρεμένοι, χωρισμένοι και χήροι- για να συγκρίνει τα επίπεδα ευτυχίας. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι άντρες είναι πιο ευτυχισμένοι μετά το γάμο, γιατί νιώθουν ότι ηρεμούν. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν. «Ωστόσο, ο παντρεμένος άντρας παίρνει λιγότερα ρίσκα και βγάζει περισσότερα λεφτά. Η γυναίκα, αντιθέτως, πρέπει να ανεχτεί πολλά και πεθαίνει νωρίτερα, συγκριτικά με το αν παρέμενε single».

Η έρευνα «μίλησε», αλλά ακόμα και αυτό δεν μπορεί να είναι απόλυτο. Είναι πάντοτε προτιμότερο να είσαι καλά με τον εαυτό σου, είτε είσαι single είτε παντρεμένη, και να ξέρεις ότι είναι μία επιλογή που έχεις κάνει χωρίς πιέσεις και κοινωνικά πρέπει. Και αυτό σε κάνει σίγουρα χαρούμενη.

ladylike.gr

agrinio24.eu

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ