Από πότε μπορεί να κοιμάται το παιδί με μαξιλάρι

Πριν κάνετε κίνηση να αγοράσετε μαξιλάρι για το παιδί σας, είναι απαραίτητο να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και το αναπτυξιακό στάδιο που διανύει. Ένα παιδί μπορεί να κοιμάται με μαξιλάρι όταν συμπληρώσει 2 χρόνια ζωής.

Τότε δηλαδή δεν είναι επικίνδυνο, ενώ από αυτή την ηλικία και μετά μπορεί να αλλάζει πλευρό. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάτε να του πάρετε μαξιλάρι από τόσο μικρή ηλικία, αλλά όταν πάει σχολείο.

Η χρήση μαξιλαριού συμπίπτει χρονικά με την ηλικία που το παιδί αρχίζει να κοιμάται σε κρεβάτι και όχι στην κούνια και κοιμάται σε παιδικό κρεβάτι. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην αγορά παιδικού μαξιλαριού, αφού έχει αρκετές διαφορές από τα αντίστοιχα των ενηλίκων. Συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα πρέπει να μην είναι ψηλό και παχύ, έτσι ώστε ούτε να ενοχλεί το παιδί στον ύπνο, ούτε να επηρεαστεί η σωστή ανάπτυξή του. Τέλος, αποφύγετε μαξιλάρια που περιέχουν υλικά τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργία στο παιδί. Άρα είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Πηγή: mother.gr


Πηγή