Εφτά λόγοι που ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη

Ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη επειδή…είναι με ειδικές ανάγκες. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που μπορεί να βιώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, κάτι ιδιαίτερα σκληρό και δύσκολο στην ψυχολογική διαχείριση.

Ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη επειδή…είναι παχύ, πολύ ψηλό ή πολύ κοντό για την ηλικία του ή φοράει γυαλιά. Μερίδα των παιδιών τα περιθωριοποιούν εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών ή τα κοροϊδεύουν.

Ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη επειδή…έχει κάποια εμφανή ατέλεια στην εξωτερική του εμφάνιση, πχ μεγάλη μύτη. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τίθεται στο περιθώριο από τους συνομήλικούς του, όμως γίνεται αποδέκτης υποτιμητικών και χλευαστικών σχολίων, κάτι εξίσου άσχημο.

Ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη επειδή…είναι πολύ επιθετικό και ενίοτε βίαιο. Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να γίνεται αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών, οπότε τα παιδιά επιλέγουν να κάνουν παρέα με άλλα που είναι φιλήσυχα.

Ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη επειδή…είναι εσωστρεφές και όχι ιδιαίτερα εκδηλωτικό. Εντάξει, κάνει παρέες και φιλίες, όμως δεν έχει την ίδια αποδοχή με ένα κοινωνικό παιδί.

Ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη όταν…φέρεται ανώριμα με βάση την ηλικία του, καθώς αυτό καταντάει ενοχλητικό για τα άλλα παιδάκια.

Ένα παιδί βιώνει κοινωνική απόρριψη όταν…εκδηλώνει αρχηγικές τάσεις χωρίς να του το ζητήσει κανείς και είναι συνεχώς επικριτικό με όλους, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως γνώστη των πάντων και πως μόνο εκείνο τα κάνει όλα σωστά.


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ