Τα Εγκλήματα είναι μια από τις σειρές που έχουν γράψει ιστορία στην ελληνική TV. Η προβολή τους ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια και όμως ευχάριστα βλέπεται και σήμερα, μολονότι γνωρίζουμε κάθε ατάκα των πρωταγωνιστών. 

Ο Αλέκος και η Φλώρα, ο χασάπης ή «χασάπακλας» κατά την σύζυγό του και η πωλήτρια εσωρούχων γνωρίζονται και γίνονται ζευγάρι με αποτέλεσμα μόνο κωμικές καταστάσεις. Η Σωσώ, σύζυγος του Αλέκου πιάνει με τη μία τον παράνομο δεσμό του με την Φλώρα και βάζει αμέσως σε εφαρμογή 1000 + 1 σατανικά σχέδια για την εξόντωση του… χασάπακλα. Το αποτέλεσμα; Μια από τις ωραιότερες, ίσως η ωραιότερη μαύρη κωμωδία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. 

Στο ρόλο του Αλέκου ο Κώστας Κόκλας και στο ρόλο της Φλώρας η Υρώ Μανέ έδωσαν πραγματικά ρέστα (όπως και το υπόλοιπο καστ, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης στο ρόλο του Αχιλλέα Μητρόπουλου δηλαδή του απατημένου συζύγου, η Καίτη Κωνσταντίνου στο ρόλο της σατανικής Σωσώς, η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Κορίνας της εξώλης και προώλης αδελφής του Αλέκου και αρκετοί άλλοι). Και 20 χρόνια μετά όταν τους βλέπει κανείς μαζί είναι ακόμη αποτυπωμένοι σαν το παράνομο ζευγάρι των Εγκλημάτων. 

Το… παράνομο λοιπόν ζευγάρι πόζαρε ξανά μαζί 20 χρόνια μετά το τέλος των Εγκλημάτων. Η γνωριμία τους στη σειρά εξελίχθηκε σε μια μακρά φιλία την οποία διατηρούν μέχρι σήμερα. 

iefimerida.grΠηγή