Μέχρι σήμερα δεν είχε τύχει να πάτε επίσκεψη στην καλή σας φίλη που γέννησε. Τώρα που ήρθε η ώρα, καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω:

Με το που μπείτε, πρώτη σας δουλειά είναι να πλύνετε χέρια για να μπορέσετε να χαϊδέψετε το μωράκι. Για καλό και για κακό, αφήστε κατά μέρος τη σκέψη να το πάρετε αγκαλιά, εκτός κι αν σας το επιτρέψει η μαμά του.

Σε περίπτωση που έχετε κατοικίδιο, μην το πάρετε μαζί σας για λόγους υγιεινής και ασφαλείας.

Εννοείται ότι η επίσκεψη θα πρέπει να διαρκέσει λίγο, καθώς οι γονείς είναι κουρασμένοι και έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα με το μωρό. Δείξτε διακριτικότητα και μην τους φέρετε σε δύσκολη θέση.

Φυσικά, ξεχάστε το τσιγάρο και αν δεν αντέχετε με τίποτα, βγείτε στο μπαλκόνι. Μετά καλό θα ήταν να φάτε μια τσίχλα για να μη μυρίζει η ανάσα σας.

Φροντίστε να μιλάτε χαμηλόφωνα και να γελάτε διακριτικά για να μη διαταράξετε την ηρεμία του μωρού.

Μην περιμένετε ιδιαίτερη περιποίηση και μη σας κακοφανεί αν δε σας κεράσουν κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι θέμα πρόθεσης, απλά μπορεί να υπάρχει κόπωση για κάτι παραπάνω ή να μην έχουν προλάβει να κάνουν ψώνια. Δικαιολογήστε τους!

Αποφύγετε να δώσετε συμβουλές για θέματα που αφορούν το μωρό, αν δε σας ζητηθεί η δική σας οπτική. Και βέβαια μην αναφερθείτε καν σε ατυχείς περιπτώσεις με νεογέννητα μωρά!

Πηγή: mother.grΠηγή