Για αυτό δεν πρέπει να τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά σας

Ενώ ορισμένα πράγματα θα έπρεπε να είναι προφανή, θα έπρεπε καν δηλαδή να μη γίνονται αντικείμενο συζήτησης, όσο υπάρχουν προβληματικές συμπεριφορές, τόσο περισσότερο χρειάζεται να συζητάμε.

Από τη στιγμή που βλέπετε ότι υπάρχουν συχνά τσακωμοί και εντάσεις μεταξύ σας, είναι σκόπιμο να αναγνωρίσετε και οι δύο ότι έχετε ουσιαστικά προβλήματα να αντιμετωπίσετε. Αν βλέπετε ότι όσος καιρός και να περνάει αυτά δεν αλλάζουν, τότε αναζητήστε μια λύση σε έναν ειδικό επί του θέματος.

Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε έναν σύμβουλο σχέσων και γάμου. Το θέμα είναι ότι αν δε διαχειριστείτε τις εντάσεις σας από νωρίς, επηρεάζετε αρνητικά κι άλλους πέρα από εσάς.

Το να σας βλέπει να τσακώνεστε συνέχεια και να φωνάζετε, το κάνει πιθανόν να νιώθει ένοχο. Ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, τα παιδιά δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν που φταίνε και που όχι. Αν έχουν γονείς οι οποίοι τσακώνονται συνέχεια και μπορεί να αναφέρουν και το όνομά του στη συζήτηση, τότε θα νιώσει ότι εκείνο φταίει.

Πέραν της ενοχικότητας, το κάνετε να εκτίθετε σε απρεπείς εκφράσεις καθώς και σε απρεπείς εντάσεις. Δε θα έπρεπε να περνάει την παιδικότητά του βλέποντας εσάς τους δύο να τσακώνεστε και να φωνάζετε.

Είναι πολύ πιθανό να το κάνετε νευρικό, να αναπτύξει κάποτε στο μέλλον αγχώδεις διαταραχές, ακόμη και κατάθλιψη. Ο άνθρωπος είναι ένας καμβάς, μπορείς να αλλάξεις τα χρώματα του καμβά αν θες να αλλάξεις κάποτε αλλά η βάση θα είναι πάντα πίσω από τα επιπρόσθετα χρώματα.

Αν λοιπόν δεν ταιριάζετε ως γονείς, καλύτερο θα ήταν με πολιτισμένο τρόπο να χωρίσετε και όχι να αντιμετωπίζει τέτοιες ψυχολογικά δυσχερείς συνθήκες το παιδί σας.

Το να χωρίσει ένα παντρεμένο ζευγάρι στη σύγχρονη κοινωνία, δεν είναι κάποιο «taboo» και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συνιστά όφελος για όλους σας. Μπορείτε να είστε γονείς και παράλληλα χωρισμένοι.

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Πάντως το ουσιαστικότερο όλων είναι να βάζετε σε προτεραιότητα την καλή ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού σας και σίγουρα να είναι πάνω από τους τσακωμούς και τις εντάσεις σας.

www.in.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ