Υπάρχουν, όμως, και μερικά λάθη που μπορεί να του χαλάσουν τη διάθεση και να καταστρέψουν τις ωραίες σας στιγμές.

Μην ακολουθείς το μικρό σου στα παιχνίδια

Ο φόβος σου πως το παιδί θα γλιστρήσει και θα πέσει από τα σκαλιά, καθώς σκαρφαλώνει στην τσουλήθρα δεν πρέπει να σε “σπρώξει” να ανέβεις κι εσύ μαζί του! Η τσουλήθρα, όπως και οι κούνιες, οι τραμπάλες, τα τρενάκια και τα πυργάκια, είναι για τα παιδιά και όχι για τις μαμάδες τους!

Μην κόβεις τη σειρά που περιμένει για να είσαι κοντά στο μικρό σου

Το ξέρεις. Αν προσπαθήσεις να κόψεις την ουρά, προκειμένου να είσαι κοντά στο παιδί σου και να ελέγχεις τις κινήσεις του, τότε να είσαι προετοιμασμένη για κλάματα και χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και “απειλητικά” βλέμματα από τις υπόλοιπες μαμάδες.

Μάθε του να αφήνει τα παιχνίδια και στους άλλους

Πόσο ευτυχισμένη μπορεί να νιώθεις όταν βλέπεις ότι το παιδί σου έχει λατρέψει την τσουλήθρα τόσο πολύ που ανεβοκατεβαίνει συνεχώς, τσουλάει και προσπαθεί να σκαρφαλώσει ανάποδα και την εκμεταλλεύεται με κάθε πιθανό τρόπο. Αν παρατηρήσεις, όμως, γύρω σου θα αντιληφθείς πως πολλά παιδιά παραπονιούνται και κάποια ίσως να επιχειρούν να σπρώξουν το μικρό σου και να το διώξουν για να πάρουν και εκείνα σειρά.

Μην του επιτρέπεις να είναι ενοχλητικό

Οι καλές συμπεριφορές κάνουν τους καλούς φίλους. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις μάθει στο παιδί σου τι εστί πειθαρχία ή να το επαναφέρεις στην τάξη, όταν τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν.


Πηγή