Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μανούλες επιλέγουν να χρησιμοποιούν sling ή μάρσιπους για τη μεταφορά των μωρών τους, καθώς φαίνεται ότι αυτή η πρακτική έχει πολλά οφέλη τόσο για τα μωράκια τους, όσο και για τις ίδιες. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Τα μωρά είναι ήρεμα και ευτυχισμένα: Τα μωρά είναι «σχεδιασμένα» από τη φύση τους να κρατιούνται στην αγκαλιά των γονιών τους. Κι ένα μωρό που βιώνει αυτή την επαφή για πολλές ώρες καθημερινά είναι ήρεμο και χαρούμενο.

Ευκολότερος θηλασμός: Για τις μανούλες που θηλάζουν, το sling εξασφαλίζει άνετα και εύκολα ταΐσματα εντός και εκτός σπιτιού.

Καλύτερη χώνεψη: Το μωρό που βρίσκεται σε όρθια στάση στο sling ή το μάρσιπο είναι στην κατάλληλη θέση για να χωνέψει και να ρευτεί ευκολότερα.

Πρόωρα μωρά: Σύμφωνα με μια έρευνα, τα πρόωρα μωρά που έχουν αυτή την επαφή με τη μαμά τους αποκτούν γρηγορότερα βάρος και αναπτύσσονται καλύτερα.

Ευκολία κίνησης: Οι μανούλες, αλλά και οι μπαμπάδες που «φορούν» τα μωρά τους έχουν τα χέρια τους ελεύθερα και μπορούν να πάνε όπου θέλουν και να κάνουν ό,τι θέλουν.Πηγή