Κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού, είναι πολύ πιθανό να ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας και να σας θέτει γρίφους για το τι ακριβώς το ενοχλεί. Πάμε να δούμε τους πιο κλασικούς λόγους για να έχετε μια πρώτη εικόνα:

Πείνα: Είναι γνωστό ότι το μωρό θηλάζει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Ενδέχεται λοιπόν κάποιες φορές να πεινάσει μέσα στη νύχτα και να σας «καλέσει» με το κλάμα του κοντά του.

Ζέστη/κρύο: Αν η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν είναι κατάλληλη για το μωρό ή αν είναι περισσότερο ή λιγότερο σκεπασμένο από όσο έχει ανάγκη, το πιθανότερο είναι ότι θα το δείξει κλαίγοντας.

Εφιάλτης: Κανένας δε νιώθει όμορφα βλέποντας εφιάλτη, πόσο μάλλον ένα μωράκι. Αν λοιπόν είναι τόσο τρομακτικό το όνειρο, μπορεί να ξυπνήσει ανήσυχο.

Θόρυβος: Από τα γεγονότα που δεν μπορείτε να ορίσετε και να ελέγξετε απόλυτα. Το λέμε με την έννοια ότι μπορείτε να κινείστε πολύ προσεκτικά μέσα στο σπίτι όταν κοιμάται το μωρό σας, δεν ισχύει όμως το ίδιο με κορναρίσματα ή τυχόν άλλους θορύβους που προέρχονται έξω από το σπίτι.

Ασθένεια: Μπορεί μέσα στον ύπνο του να ανεβάσει πυρετό, να το πονέσει η κοιλίτσα του ή να προκύψει γενικά κάτι παθολογικό και να ξυπνήσει. Αναμφίβολα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις για κάθε γονιό!

Αλλαγή ρουτίνας: Είτε σχετίζεται με άλλη ώρα από τη συνηθισμένη που το βάλατε για ύπνο, είτε με οποιαδήποτε αλλαγή από την καθημερινή του ρουτίνα, το μωρό σας θα δυσκολευτεί να κοιμηθεί ή μπορεί και να ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: mother.grΠηγή