Γίνεται να μεγαλώσουμε το παιδί όπως λένε τα βιβλία;

Αν υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί τις μαμάδες τους σήμερα από εκείνες παλαιότερων εποχών είναι η ευκολία με τη οποία έχουν πρόσβαση στη γνώση.

Από την πρώτη στιγμή που μια γυναίκα θα ανακαλύψει ότι είναι έγκυος, ξεκινά ένας μαραθώνιος για να διαβάσει, να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί όσο περισσότερο μπορεί για το μικρό θαύμα που θα συμβεί στη ζωή της.

Κι όμως όσα βιβλία κι αν έχετε διαβάσει, η αλήθεια είναι ότι καθώς το παιδί μεγαλώνει ανακαλύπτετε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Όλα αυτά που φαίνονται σωστά, λογικά και ωραία στη θεωρία των βιβλίων είναι στην πραγματικότητα ανεφάρμοστα στη δική σας καθημερινότητα ή μπορεί να τα εφαρμόσετε στο ένα παιδί και να μη λειτουργούν στο άλλο ή μπορεί να λειτουργούν για λίγο κλπ.

Και αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό, μοναδικό, πολυσύνθετο και με χαρακτήρα που μέρα με τη μέρα αλλάζει.

Αρά πώς μπορείτε να πάρετε ένα βιβλίο και να το εφαρμόσετε από την αρχή μέχρι το τέλος στο παιδί; Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαβάζετε.

Ίσα-ίσα που είναι απαραίτητο να διαβάζετε και να παίρνετε ιδέες και συμβουλές, ώστε να τις προσαρμόζετε στο δικό σας παιδί.

Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι περισσότερο τέχνη, παρά επιστήμη. Από ένα σημείο και μετά κάθε γονιός πρέπει να ανακαλύψει τις δικές του μεθόδους με βάση τις αξίες, τις αρχές και την κοσμοθεωρία του, με τις οποίες θα μεγαλώσει το παιδί τους.

Και φυσικά πρέπει να γνωρίζει καλά το παιδί του, ώστε να ξέρει με ποιους τρόπους θα καταφέρει να του περάσει αυτά που θέλει ευκολότερα και αποτελεσματικότερα.

Με λίγα λόγια πρέπει κάθε γονιός να γράψει το δικό του βιβλίο.

Πηγή: mother.gr


Πηγή