Αρχική ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ Οι 7 δεξιότητες που χρειαζόμαστε για να ζούμε ευτυχισμένα

Οι 7 δεξιότητες που χρειαζόμαστε για να ζούμε ευτυχισμένα


Η ευτυχία σχετίζεται περισσότερο με τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή και λιγότερο με την προσπάθεια που καταβάλουμε

  1. Σχεδιάστε την ευτυχία σας. Θα φτιάχνατε ένα κέικ χωρίς συνταγή; Θα ταξιδεύατε χωρίς χάρτη; Η δημιουργία ενός σχεδίου για την ευτυχία σας πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά της. Ξεκαθαρίστε γιατί θέλετε μία χαρούμενη ζωή και πότε θα χτίσετε τις ανάλογες δεξιότητες. Αποφασίστε τη σειρά με την οποία θα τις χτίσετε, δεσμευτείτε στο στόχο σας και ανακαλύψτε πώς θα βρείτε την ευτυχία.
  2. Αναπτύξτε τον εαυτό σας. Το πρώτο βήμα είναι να πιστέψετε στον εαυτό σας και στην ικανότητά σας. Μετά θα δείτε ότι είχατε πάντα τα εφόδια και ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Εντοπίστε ποιες είναι οι αξίες σας, ορίστε τη χαρούμενη ζωή με δικές σας λέξεις, καταγράψτε την πρόοδό σας και αναζητήστε τη σωστή βοήθεια σε αυτήν τη διαδρομή.
  3. Σκεφτείτε θετικά. Όλοι ξέρουμε έναν άνθρωπο που βρίσκει μόνο αρνητικά πράγματα σε κάθε κατάσταση. Μπορεί να είμαστε και εμείς οι ίδιοι. Αν όμως δούμε τη θετική πλευρά, κάνουμε τις δύσκολες καταστάσεις πιο ευχάριστες και κάθε στιγμή της καθημερινότητας γίνεται λίγο καλύτερη. Πώς θα δείτε τα πράγματα αλλιώς; Μην υποτιμάτε όσα καταφέρνετε, δείξτε την ευγνωμοσύνη σας και φανταστείτε μόνο θετικά πράγματα.
  4. Βοηθήστε την αυτοπεποίθησή σας. Αγαπήστε και συμπονέστε τον εαυτό σας, φανταστείτε την καλύτερη εκδοχή του, αναγνωρίστε τα δυνατά σημεία σας και επιβραβεύστε τον εαυτό σας όταν επιτυγχάνετε κάτι.
  5. Ισορροπήστε μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Θέστε όρια και διαχωρίστε τις δύο πλευρές της ζωής σας, κάντε πράγματα που σας χαρίζουν μεγαλύτερη ενέργεια και σκεφτείτε εάν είστε κοντά στην υπερκόπωση.
  6. Βρείτε το σκοπό στη ζωή σας. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σκοπό στη ζωή του και μέσα από αυτόν, χτίζει τις ανάλογες δεξιότητες ώστε να έχει μία πιο ικανοποιητική και χαρούμενη ζωή.
  7. Χτίστε υγιείς σχέσεις με τους άλλους. Η ευτυχία ξεκινά από εμάς τους ίδιους, αλλά σε μακροχρόνιο επίπεδο, την μοιραζόμαστε μέσα από τις σχέσεις που χτίζουμε με τους άλλους. Όταν μοιραζόμαστε χαρούμενες στιγμές, δημιουργούμε τις αναμνήσεις που θα ανασύρουμε αργότερα από τη μνήμη μας.

vita.grΠηγή

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com