Όταν το παιδί είναι μικρό, του μαθαίνετε τα βασικά της καλής υγιεινής. Να πλένει τα χέρια του, να καλύπτει το στόμα όταν βήχει και να κάνει καθημερινά μπάνιο. Όσο μεγαλώνει, μαθαίνει πώς να καλλιεργεί τους βασικούς κανόνες και να αντιληφθεί γιατί είναι σημαντικό να το κάνει. Καταρχάς, η καθαριότητα σχετίζεται με την υγεία και την αποφυγή μικροβίων και αρρωστιών. Επιπλέον, η ευχάριστη μυρωδιά χαρίζει αυτοπεποίθηση στο ίδιο το παιδί. Δώστε το καλό παράδειγμα με το να φροντίζετε τη δική σας υγιεινή και να το κάνετε με όρεξη και χαρά.

Όταν τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία, δημιουργείται ένα νέο είδος ιδρώτα στις μασχάλες και στα γεννητικά όργανα. Τα βακτήρια του δέρματος τρέφονται από αυτόν τον ιδρώτα και αυτό οδηγεί σε έντονη σωματική μυρωδιά. Το καθημερινό μπάνιο και η αλλαγή των ρούχων βοηθά στο να αποφευχθεί η οσμή. Ενθαρρύνετε το παιδί να χρησιμοποιεί αποσμητικό που δρα κατά του ιδρώτα.

Τα πόδια που μυρίζουν δεν αφορούν μόνο τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Πρέπει να πλένει πολύ καλά τα πόδια και να τα στεγνώνει τέλεια πριν βάλει κάλτσες ή παπούτσια. Η στοματική υγιεινή είναι εξίσου σημαντική με καθημερινό πλύσιμο δύο φορές την ημέρα και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Τα κορίτσια πρέπει να ενημερώνονται από εσάς για τη συχνότητα αλλαγής της σερβιέτας όταν έχουν περίοδο και πώς να την πετούν σωστά στο καλάθι αχρήστων. Τα αγόρια πρέπει να ξέρουν ότι είναι καλό να φροντίζουν τα γένια τους. Κάντε λοιπόν υπομονή όταν πρέπει να περάσει αρκετή ώρα στο μπάνιο. Και αν χρειαστεί, ξεκινήστε γράφοντας ένα πρόγραμμα του τι πρέπει να κάνει καθημερινά για τον εαυτό του.

Πηγή: vita.grΠηγή