Αυτός ο μικρός ανθρωπάκος σας βάζει συνεχώς νέους γρίφους και ταυτόχρονα πρέπει να του παρέχετε ό,τι έχει ανάγκη, αφού είναι πλήρως εξαρτημένος από εσάς.

Πάμε να δούμε κάποιες απλές συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητα με το μωρό:

Είναι σημαντικό να κοιμάται πολλές ώρες για να ξεκουράζεται όσο έχει ανάγκη και να είναι ήρεμο όταν είναι ξύπνιο.

Και βέβαια τόσο τις ώρες που κοιμάται, όσο και αυτές που είναι ξύπνιο και ήρεμο, μπορείτε να κάνετε κάποιες από τις πολλές δουλειές που είναι σε εκκρεμότητα.

Φροντίστε να ενημερώνεστε για να λύνετε τις απορίες σας για το μωρό και να μην ανησυχείτε άσκοπα για πράγματα που λύνονται εύκολα.

Μη διστάζετε να ζητάτε τη γνώμη του παιδιάτρου όποτε το κρίνετε σκόπιμο. Είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος και έχει ξεκάθαρη εικόνα του μωρού σας για τις περιπτώσεις που χρειαστεί να δώσει μια πιο εξειδικευμένη συμβουλή.

Η συνδρομή του συντρόφου σας στη φροντίδα του μωρού είναι απαραίτητη, καθώς και να θέλατε, δε γίνεται να τα καταφέρετε ή να τα προλάβετε όλα μόνη σας.

Λειτουργήστε σαν ομάδα και μέσα από τη συνεργασία σας, η καθημερινότητα με το μωρό θα γίνει ευκολότερη!

Βρείτε τρόπους να αποσυμπιέζεστε από τα άγχη της καθημερινότητας. Ξεκουραστείτε όσο σας το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχετε, κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν.

Μη σας πιάνει πανικός με το κλάμα του μωρού. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό.

Πλησιάστε το και μέσω δοκιμών και της εμπειρίας που θα αποκτήσετε θα ξέρετε σχεδόν με βεβαιότητα τι το αναστατώνει και θα του το παρέχετε ώστε να ηρεμεί.

Πηγή: mother.grΠηγή