Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, 07:20

Μικροί και μεγάλοι έχουμε τα άγχη και τους προβληματισμούς μας. Το θέμα όμως είναι πώς μπορείτε να βοηθήσετε ένα αγχώδες παιδί να χαλαρώσει και να νιώσει καλύτερα.

Πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν άγχη και φοβίες, για να βγάλει από το μυαλουδάκι του την παραμικρή υπόνοια ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Επειδή σε κανένα παιδάκι δεν αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές, φροντίστε να προετοιμάσετε ψυχολογικά το μικρό σας όταν πρόκειται να βιώσει κάτι τέτοιο. Αυτή η προεργασία θα το κάνει να έχει μια πρώτη εικόνα ως προς τι το περιμένει και έτσι θα μειωθεί κατά πολύ το άγχος του.

Κάθε φορά που διαπιστώνετε ότι το παιδί σας διανύει περίοδο άγχους, είναι καλή ιδέα να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο και να καταπιάνεστε με ασχολίες που του αρέσουν. Προτρέψτε το μικρό σας να συναντηθεί με φίλους για παιχνίδι. Είναι γνωστές οι ευεργετικές συνέπειες των ενεργητικών δραστηριοτήτων στην καταπολέμηση του άγχους. Τέλος, προτείνετε στο παιδί κάθε φορά που νιώθει αγχωμένο ή πιεσμένο, να προσανατολίζει το μυαλό του σε σκέψεις και εικόνες που το ηρεμούν. Να ταξιδεύει δηλαδή νοερά σε καταστάσεις, τοπία κτλ. για να μη σκέφτεται τα δυσάρεστα.

Πηγή: mother.gr

govastileto.grΠηγή