Έχετε αρχίσει να σκέφτεστε αν και πότε μπορείτε να αγοράσετε μαξιλάρι για το παιδί σας, όμως οι απορίες σας είναι πολλές επί του θέματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το παιδί μπορεί να χρησιμοποιεί μαξιλάρι στον ύπνο μετά τη συμπλήρωση 2 χρόνων ζωής. Νωρίτερα απαγορεύεται δια ροπάλου λόγω ελλιπούς ελέγχου του κεφαλιού του.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση των βρεφών, πιθανή χρήση μαξιλαριού αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Άρα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε αν έχετε μωρό είναι να βάζετε ένα πανάκι να ακουμπάει το κεφαλάκι του και αυτό για λόγους υγιεινής και μόνο.

Όταν το μικρό σας αποχωριστεί την κούνια και ψάχνετε να του αγοράσετε μαξιλάρι, πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα για να του εξασφαλίσετε ποιοτικό ύπνο και να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το υλικό που θα περιέχει το παιδικό μαξιλάρι. Επιλέξτε κάποιο που είναι γεμισμένο με βαμβάκι και όχι με άλλο υλικό (πούπουλα κτλ), γιατί ενδέχεται να είναι αλλεργικό το και να μην το έχετε ανακαλύψει ακόμα.

Από εκεί και πέρα, τα παιδικά μαξιλάρια διαφέρουν από τα αντίστοιχα των ενηλίκων τόσο στο μέγεθος όσο και στο πάχος.

Φροντίστε λοιπόν να μην είναι πολύ μεγάλο ή πολύ «ψηλό» για να μην προκληθούν δυσκολίες στην αναπνοή του κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εξίσου σημαντικό βέβαια είναι και ο τύπος του στρώματος του παιδικού κρεβατιού. Σε κάθε περίπτωση, τόσο για το μαξιλάρι όσο και για το στρώμα, ζητήστε τη γνώμη του παιδιάτρου σας.

Πηγή: mother.grΠηγή