Παίξτε μαζί του: Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για ένα παιδί, από ένα γονιό που δε βαριέται να κυλιστεί μαζί του στο πάτωμα, να χοροπηδήσει ή απλά να παίξει με το αγαπημένο του παιχνίδι.

Ακούστε το: Αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε τις ιστορίες και τα νέα του, δείξτε ότι σας ενδιαφέρουν, σχολιάστε ευγενικά και το παιδί σας σίγουρα θα χαρεί.

Τηρείτε τις υποσχέσεις σας: Όταν δίνετε το λόγο σας στο παιδί, θα πρέπει να τον κρατάτε, διαφορετικά η χαρά θα δώσει τη θέση της στην απογοητεύσει και τη λύπη.

Αφήστε το να παίρνει αποφάσεις: Δείξτε στο παιδί ότι το σέβεστε, δίνοντάς του το δικαίωμα να επιλέγει και να αποφασίζει για πράγματα που το αφορούν (πάντα με τη δική σας σύμφωνη γνώμη).

Κάντε του μικρές εκπλήξεις: Φτιάξτε το αγαπημένο του φαγητό, ξεκλέψτε λίγο χρόνο για μια βόλτα στην παιδική χαρά ή αγοράστε του ένα μικρό, συμβολικό δωράκι, όταν δεν το περιμένει.

Μην αντιστέκεστε στις αγκαλιές και τα φιλιά: Η φυσική επαφή, το χάδι, οι αγκαλιές και τα φιλιά πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς σας. Ένα παιδί που νιώθει ότι το αγαπούν, δεν μπορεί παρά να είναι ευτυχισμένο.

Πηγή: mother.grΠηγή