Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχύσετε το δέσιμό σας με το παιδί είναι να έχετε μια κατά το δυνατόν καλή επικοινωνία. Πάμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να το καταφέρετε:

Ακόμα κι αν το παιδί σας έχει την κακή συνήθεια να μην πειθαρχεί εύκολα, σε καμία περίπτωση μην του βάζετε τις φωνές, μην το χτυπάτε και μην το απειλείτε. Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας μαζί του, όπως και με τον καθένα, είναι η ήρεμη συζήτηση. Να δίνετε σαφείς οδηγίες στο παιδί σας και αντίστοιχα να του εξηγείτε την άποψή σας ή τους λόγους που είναι απαραίτητο να υπακούσει σε αυτό που του ζητάτε. Ενθαρρύνετέ το να μοιράζεται μαζί σας σκέψεις και προβληματισμούς του όταν νιώσει την ανάγκη, χωρίς να το πιέζετε από το όλο ενδιαφέρον σας να γνωρίζετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πώς νιώθει. Φροντίστε να περνάτε σε καθημερινή βάση ποιοτικό χρόνο μαζί του. Να είσαστε βέβαιοι πως, όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο περισσότερο θα ενισχύσετε το δέσιμό σας άρα και την επικοινωνία σας με το μικρό σας. Πάντοτε να προσπαθείτε να εκπαιδεύετε το παιδί σας σε νέες δεξιότητες και γενικά να το βοηθάτε επί της ουσίας στο κομμάτι της πνευματικής του εξέλιξης.

Έτσι και οι εντάσεις θα μειωθούν σταδιακά, άρα το επίπεδο της μεταξύ σας επικοινωνίας θα είναι καλύτερο και το παιδί θα μεγαλώνει με παιδαγωγικά ορθό τρόπο. Σε περίπτωση που έχετε παραπάνω του ενός παιδιά, να αποφεύγετε να παίρνετε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου όταν τσακώνονται και προτιμήστε να τα ενθαρρύνετε να λύσουν μόνα τους τις διαφορές τους. Τέλος, μάθετε στο παιδί να λέει πάντα την αλήθεια, ακόμα κι όταν πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για κάποια σκανταλιά, παρά να πει ψέματα για να τη γλιτώσει όπως-όπως. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να δώσετε πρώτοι το καλό παράδειγμα.

Πηγή: mother.grΠηγή