Ένα σημαντικό κομμάτι της ανατροφής είναι ο μη διαχωρισμός στη συμπεριφορά σας απέναντι στα παιδιά. Από τη στιγμή που τα αγαπάτε το ίδιο, είναι απαραίτητο να το δείχνετε στο καθένα ξεχωριστά με κάθε ευκαιρία:

Ο πιο απλός και παράλληλα σημαντικός τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να νιώθουν ξεχωριστά είναι με τη σωματική επαφή.

Όσο πιο συχνά βλέπουν ότι επιδιώκετε να τα παίρνετε αγκαλίτσες και να τους δίνετε φιλάκια, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θα νιώθουν. Όταν τα παιδιά αλλά και εσείς έχετε ελεύθερο χρόνο, να αποφεύγετε να ασχολείστε με το κινητό ή τον υπολογιστή και να ασχολείστε μαζί τους ξεχωριστά.

Ρωτήστε τα να σας πουν τα νέα τους, τι τα απασχολεί, παίξτε μαζί τους και γενικά να κατανείμετε δίκαια χρόνο στο καθένα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κανονίστε με το κάθε παιδί να κάνετε την εκτός σπιτιού δραστηριότητα που το ευχαριστεί.

Για να μη νιώσει κανένα αδικημένο, την ίδια μέρα θα κάνει το ίδιο με το άλλο παιδί ο μπαμπάς του. Έτσι και το μεταξύ σας δέσιμο θα ενισχύσετε δραστικά και θα καλλιεργήσει το παιδί τα ενδιαφέροντά του. Όταν δίνονται κατάλληλες αφορμές, φροντίστε να διοργανώνετε μικρές γιορτές στο σπίτι χωρίς καλεσμένους.

Μαγειρέψτε το φαγητό της αρεσκείας του και δώστε του το δικαίωμα να επιλέξει τι θέλει να κάνετε όλοι μαζί.

Εννοείται ότι το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το άλλο παιδί όταν οι συγκυρίες το επιτρέψουν. Μη διστάζετε να ζητάτε βοήθεια από το παιδί στις δουλειές του σπιτιού ή σε οτιδήποτε άλλο αντικειμενικά μπορεί να προσφέρει, όχι όμως σε δουλειές που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι θα δυσανασχετήσει.

Με αυτόν τον τρόπο, περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, φέρνοντας εις πέρας και τις υποχρεώσεις σας.

Πηγή: mother.grΠηγή