Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να αγαπήσει τα μαθήματα;

Mπορεί ρεαλιστικά να είναι δύσκολο το παιδί σας να αγαπήσει την ενασχόληση με τα μαθήματα του σχολείου, όμως σίγουρα είναι εφικτό να αντιμετωπίσει τη διαδικασία πιο θετικά.

Πρώτα από όλα, είναι ζωτικής σημασίας να δώσετε στο παιδί να καταλάβει ότι το διάβασμα για το σχολείο δε γίνεται απλά για να είναι καλός μαθητής, αλλά κυρίως για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, για τη δική του καλλιέργεια.

Σε αυτή τη βάση, κάντε σαφές στο παιδί ότι τα αγαθά κόποις κτώνται, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει στην άκρη τον αρνητισμό κάθε φορά που πρέπει να κάνει τα μαθήματά του, αφού μόνο κερδισμένος θα βγει από τη διαδικασία της μάθησης. Αν ο αρνητισμός του πηγάζει από δυσκολία να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, συμβουλέψτε το να διαβάσει πιο προσεκτικά τις εκφωνήσεις των ασκήσεων και να ζητάει τη βοήθειά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του απερίσπαστο, να μην υπάρχει δηλαδή φασαρία στο σπίτι ή άλλες αιτίες που αποσπούν την προσοχή του.

Κάτι ακόμα που πρέπει να κατανοήσει από νωρίς είναι ότι τα λάθη είναι στο πρόγραμμα και δεν πρέπει να νιώθει άσχημα για αυτό. Ακόμα και μια άσκηση να προσπαθήσει να λύσει ή να προσπαθήσει να αποστηθίσει κάτι, είναι πιθανόν να το κάνει με λάθος τρόπο. Μέσα από την επανάληψη και την επιμονή όμως, όλα γίνονται. Τέλος, εξετάστε την περίπτωση μήπως όλος αυτός ο αρνητισμός του παιδιού σας έχει να κάνει με το δάσκαλο. Συζητήστε με το μικρό σας και προσπαθήστε να καταλάβετε αν το πιέζει ο δάσκαλος και γενικά αν έχει πρόβλημα μαζί του.

Πηγή: mother.gr


Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ