Αυτό εξαρτάται συνήθως από το επίπεδο άνεσης του παιδιού. Είναι πιο εύκολο να είναι θαρραλέο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τα παιδιά 3 και 4 ετών φοβούνται όταν νυχτώνει και χρειάζονται την ασφάλεια του σπιτιού τους. Αν και πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Υπάρχουν μικρά παιδιά που έχουν ήδη κοιμηθεί σε σπίτια συγγενών ή φίλων ενώ εσείς λείπατε και ίσως είναι έτοιμα για αυτό το βήμα.

Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να εκτιμήσετε αν το παιδί είναι πραγματικά έτοιμο να κοιμηθεί σε άλλο σπίτι. Αν έχει μία περίπλοκη ρουτίνα πριν τον ύπνο και της αρέσει η ασφάλεια και σταθερότητα, ίσως να θέλετε να περιμένετε. Αν ακόμα βρέχει το κρεβάτι, θα πρέπει να ενημερώσετε τους γονείς του φίλου ώστε να μην μετατραπεί σε μία τραυματική εμπειρία.

Αν δεν είναι έτοιμο, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία με απλούστερα βήματα. Αφήστε το μερικές ώρες σε συγγενικό ή φιλικό σπίτι, αλλά πριν την ώρα του ύπνου. Αν είναι έτοιμο, γνωρίστε τους γονείς του φίλου για να σιγουρευτείτε για την ασφάλεια του παιδιού και ενημερώστε το ότι μπορεί να γυρίσει σπίτι, αν αλλάξει γνώμη στην πορεία. Κάντε του ερωτήσεις ώστε να καλυφθούν οι απορίες που ίσως εμφανιστούν στην πορεία και αφήστε το ίδιο να αποφασίσει για το πώς θα το χειριστεί.

Πηγή: vita.grΠηγή