Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι θα γράψετε την κόρη σας σε σχολή μπαλέτου μόνο αν διαπιστώσετε ότι της αρέσει. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την εν λόγω ενασχόληση.

Ένα από τα πράγματα που θα αποκτήσει το κοριτσάκι σας από το μπαλέτο είναι χάρη στις κινήσεις της και ευλυγισία. Θα λέγαμε ότι αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία του μπαλέτου.

Σίγουρα θα αποκτήσει επίσης καλή φυσική κατάσταση, ιδιαίτερα αν κάνει χρόνια μπαλέτο. Και μέσω της καλής φυσικής κατάστασης επέρχεται και η συναισθηματική ευεξία, όπως άλλωστε συμβαίνει με ανάλογες δραστηριότητες.

Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκτονώνεται από την πίεση της ημέρας και γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της.

Μέσω της ενδεχόμενης χρόνιας ενασχόλησης της κόρης σας με το μπαλέτο είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσει καλλίγραμμο και γυμνασμένο σώμα, άρα και αυτοπεποίθηση.

Σίγουρα θα αποκτήσει μια κάποια πειθαρχία, με δεδομένο ότι πρόκειται για απαιτητικό χορό. Αν λοιπόν δεν ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της δασκάλας, δε θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Θεωρητικά ανοίγεται και μια προοπτική επαγγελματικής ενασχόλησής της με το μπαλέτο. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε θα την πάτε σε σχολή χορού έχοντας αυτό στο μυαλό σας, πόσο μάλλον καλλιεργώντας της μια τέτοια δική σας προσδοκία.

Αν προκύψει, θα προκύψει αυθόρμητα. Και βέβαια αν δεν προκύψει, δεν έγινε και κάτι, αφού κατά βάση μιλάμε για χόμπι.Πηγή