Είτε το πιστεύετε ή όχι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι περισσότερες έρευνες έχουν καταλήξει στο ότι η ζάχαρη δεν προκαλεί υπερδιέγερση, όσο και αν διαφωνούν με αυτό οι περισσότεροι γονείς. Γύρω στο 1973, ο αλλεργιολόγος Μπέντζαμιν Φέινγκολντ, ήταν ο πρώτος που άφησε να εννοηθεί ότι η ζάχαρη, οι χρωστικές και άλλες ουσίες στο φαγητό προκαλούν υπερδιέγερση στα παιδιά ή απλώς την επιτείνουν.

Αν και οι ιδέες του παραμένουν μέχρι και σήμερα, οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να βρουν κάποια σύνδεση μεταξύ των δύο, ακόμα και αν παρουσιάζουν ευαισθησία σε αυτά τα στοιχεία. Αν λοιπόν το παιδί σας δεν μπορεί να σταματήσει να τρέχει μέσα στο σπίτι και έχει μόνιμα υψηλή ενέργεια από την ώρα που ξυπνάει μέχρι την ώρα που κοιμάται, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή του. Υπάρχουν φυσικά άλλοι σημαντικοί λόγοι για να μειώσετε τα γλυκά και να μην του τα δίνετε καθημερινά. Μερικοί εκ των οποίων είναι το ρίσκο παχυσαρκίας, η φθορά των δοντιών, η έλλειψη θρεπτικών στοιχείων και τα καρδιακά νοσήματα.



Πηγή