Σάλος έχει προκληθεί από τη νέα παράσταση του Εθνικού θεάτρου του Λονδίνου, με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ, όπου το κοινό βρίσκεται αντιμέτωπο επί σκηνής με βία σε βάρος των γυναικών και άγρια σεξουαλικά όργια.

Μάλιστα, στην πρεμιέρα της παράστασης με τίτλο «When We Have Sufficiently Tortured Each Other» (Όταν έχουμε πια βασανίσει αρκετά ο ένας τον άλλον) μία θεατής λιποθύμησε λόγω των βίαιων σκηνών που διαδραματίζονταν μπροστά της και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα οι σκηνές του έργου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, σεξουαλικά βοηθήματα, ένα άγριο όργιο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου και αρκετή βία σε βάρος των γυναικείων χαρακτήρων του έργου. «Κλείδωσε τις πόρτες και δείξε μου πόση δύναμη έχεις» λέει σε κάποια στιγμή του έργου η Κέιτ Μπλάνσετ στον συμπρωταγωνιστή της

Μετά τις αντιδράσεις μιλώντας στην εφημερίδα Guardian η πρωταγωνίστρια του έργου Κέιτ Μπλάνσετ τόνισε «ορισμένοι μπορεί να εξοργιστούν, άλλοι να σαστίσουν, άλλοι να ενθουσιαστούν, όμως πάντα η συζήτηση μετά την παράσταση είναι και η πιο σημαντική».

Η παράσταση αναφέρεται στη βίαιη, σεξουαλική σχέση ανάμεσα σε μία γυναίκα, την οποία ενσαρκώνει η Κέιτ Μπλάνσετ, με τον εργοδότη της, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός του Game of Thrones, Στίβεν Ντιλέιν και βασίζεται σε βιβλίο του Σάμιουελ Ρίτσαρντσον με τίτλο «Πάμελα». Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο του, «έξι χαρακτήρες παρασύρονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι σεξουαλικής κυριαρχίας και υποταγής».

Το θέατρο προειδοποιεί για προκλητικό έργο

Ωστόσο το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για χρήση φώτων στρόμπο, προκλητική γλώσσα, σκηνές βίας και στιγμές του έργου που πολλοί θεατές ίσως βρουν καταστροφικό.

iefimerida.grΠηγή