Την επιτυχία που κατόρθωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με το Favourite  πριν καν φτάσει η μεγάλη μέρα των  Οσκαρ σχολίασε ο κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Αναφέροντας πως ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος σάρωσε με 10 υποψηφιότητες για τα Οσκαρ 2019, είναι ο πρώτος σκηνοθέτης γεννημένος στην Ελλάδα που καταφέρει το παραπάνω μετά τον Κώστα Γαβρά, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος εκτίμησε πως έχει πολλές πιθανότητες να πάρει κάποιο Οσκαρ.

Συγκεκριμένα μετά τις υποψηφιότητες των φετινών Οσκαρ που ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ο αγαπητός κριτικός κινηματογράφου σχολίασε.

«Μετά τις υποψηφιότητες του για ξενόγλωσση ταινία με τον Κυνοδοντα και σεναρίου για τον Αστακό ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στην πεντάδα των σκηνοθετων( αλλά και της καλύτερης ταινίας ως παραγωγός) για την Ευνοούμενη, εκτοπίζοντας τον Πίτερ Φαρέλι και τον Μπράντλεϊ Κούπερ.
Είναι ο πρώτος σκηνοθέτης γεννημένος στην Ελλάδα, που το καταφέρνει μετά τον Κώστα Γαβρά!

Η Ευνοούμενη πάει για 10 Όσκαρ, όσα και το Ρόμα του Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποιος εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στην κατηγορία της σκηνοθεσίας. Ο Λάνθιμος και η ταινία του δεν χάνουν ελπίδες για το μεγάλο βραβείο, όπου η κούρσα, για πολλούς λόγους, είναι και φέτος ανοιχτή. Ούτως ή άλλως, η επιτυχία του είναι μεγάλη, όπως και του επι χρόνια μοντέρ του επίσης υποψηφίου, Γιώργου Μαυροψαριδη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία απέτυχε να πλασαριστεί ο Κουαρον μένοντας…στις 4 προσωπικές υποψηφιότητες για μια ταινία σε μια χρονιά, όσες είχε αποσπάσει ο Όρσον Γουελς και, δις, ο Γουόρεν Μπίτι!

Παρεμπιπτόντως, η ταινία είναι καταπληκτική και οι διακρίσεις παραπάνω από δίκαιες-για να μην ξεχνάμε και την ουσία των πραγμάτων», ανέφερε με post του στο Ιnstagram.

iefimerida.grΠηγή